Снимка: Helpbook

В предишен обзор ви бяхме запознали с несгодите, които търпят пътниците при придвижването си в обществен транспорт в община Шумен. Накратко - превозното средство е твърде малко, за да побере всички желаещи, пътуването е неудобно и опасно, студът е перманентен, а шофьорът не се въздържа от тютюнопушене.

Благодарим за светкавично извършената проверка от отговорните органи, които са установили, че основното превозно средство е претърпяло авария и до отстраняването й действително е предоставено друго такова, което не отговаря изцяло на нуждите на пътуващите. 

Извършена е проверка и по другия поставен въпрос: "Относно твърденията за тютюнопушене в автобуса такова не е установено от контролиращите длъжностни лица. Уверявам ви, че такива проверки от контролиращи лица се извършват постоянно от превозвача „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД във всички автобуси на дружеството и досега никога не е констатирано нарушение от подобен характер.

При проведен инструктаж е заострено вниманието на всички водачи за недопускане на тютюнопушене в автобусите, както и са уведомени за размера на глобата за такова нарушение.“

Ето и отговора на нашия потребител: "Първо, благодаря за оказаното съдействие и предоставянето на друг по-голям обществен автотранспорт. Във връзка с подадения ми сигнал по-рано бях споменала, че в помещението се пуши, става въпрос за пътя Царев брод - Макак, при което ми се отговори, че при направена проверка такова не е установено.

Да, но след първия ден, откакто сме с новия превоз, в автобуса отново се пушеше. Явно трябва да се направят снимки, за да докажем и да установите. Ние длъжни ли сме да стоим на този дим? Отваря се прозорец, студено е, пуши се от шофьора, това вече е крайно. Мисля, че всеки трябва да има задължения, които да спазва".

Два дни по-късно ни изпратиха снимки в пореден сигнал, на които ясно се вижда, че твърденията за системно тютюнопушене от страна на шофьора са съвсем основателни.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase