Снимка Фейсбук
fallback

И вторият отстранен от Общинската избирателна комисия във Варна (ОИК) районен кмет - Николай Желязков, загуби първото дело в съда по казуса. Местният административен съд остави без уважение искането за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК. Същото се случи преди десетина дни и с Цветнен Цветков, припомня "Сега".

Желязков спечели изборите през есента в район "Приморски", а Цветков в "Одесос". И двамата са от ПП-ДБ. Отстранени бяха заради неизлизане навреме от управителни тела на търговски дружества. Другите райони се управляват от хора на ГЕРБ. Миналия уикенд се разгоря кратка, но остра криза с боклука в "Приморски"  и "Одесос" - общинският кмет Благомир Коцев (също от ПП-ДБ) видя връзка между нещата - всестранна атака срещу позициите на формацията в местната власт.

Днес съдът не се трогна от твърденията на Желязков, че без спиране на предварителното изпълнение ще остане без доход, настъпвайки "трудно поправима вреда" за него.

Съдът обаче насрочи дата на делото по същество. Жалбата ще се гледа в сряда.

Със сигурност предстоят нелеки съдебни процедури по казусите на Желязков и Цветков. Но повечето варненски наблюдатели считат, че специално за "Одесос" частичните избори са сигурни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Драгойчо Цолов

преди 2 месеца

От т ъ пац ите от ПП какво очаквате. Ония другия соп оланко Коцев си гледа само заведението. Грабят квото могат и бягат....

2

Грешен завой

преди 2 месеца

Не можа дълго да се наслади на удобното столче. Както и колегата му Цветнен Цветков - Цуки. И струва ми се това няма да е последната драма в град Варна. Кмета Кръчма Хоризонт и той загрява на тъч линията.

1

Дотук добре!

преди 2 месеца

Ред е и на бандитския кмет с кръчмата в морската градина!

fallback