Снимка: Pixabay

Изписаха от болницата 5-годишното дете от Пловдив, което беше обезобразено в следствие на жесток побой. За насилието прокуратурата обвини майката и нейния приятел, с когото от няколко месеца живеели под един покрив. Според обвинението двамата многократно са малтретирали момченцето физически и вербално. Впоследствие майката беше освободена с мярка „подписка".

Още по темата
Бащата на детето - Венислав Алексиев, заяви пред Нова телевизия, че синът му се възстановява добре, според "оскъдната информация", която е получил от директорката на дома, в който е настанен.

Алексиев не знаел къде точно е настанено момчето. Казва, че не го е виждал след изписването му от болница, тъй като не е допуснат до него от социалните.

"На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам", заяви Алексиев.

След половин година на детето предстои нова операция, за да може да има коса на засегнатото място на главата. Алексиев призова за максимално строго наказание за извършителите на посегателството срещу сина му. Той изрази готовност да се грижи за детето в Германия.

Процесуалният защитник - адвокат Васил Попов, заяви, че предстои решение кой да се грижи за детето и изрази недоумение защо бащата не е допускан до него. „В нито един от документите не е записано защо му се ограничава правото на достъп”, заяви Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase