Снимка: Facebook

Полицията в Бургас затегна мерките в празничните дни. Специализирани части с автомати и следови кучета охраняват местата в морския град, където са събират най-много хора.

Въоръжени служители от сектор "Специализирани полицейски сили" вече патрулират основно по главните пешеходни улици и около коледните базари. Патрули има и около жп гарите и автогарите, както и около входовете на търговски центрове и молове, пишат от БНТ.

От няколко дни тежковъоръжените полицаи стават обект на голямо внимание от разхождащите се по главните улици, но от полицията призовават хората да бъдат спокойни и че всичко това се прави за по-голяма сигурност. Въпреки това, от постове в социалните мрежи, става ясно, че бургазлии далеч не се радват на гледката.

"Това са служители, които са много добре подготвени да реагират при сигнали за терористични заплахи и нарушаване на обществения ред с висока степен на риск. Нямаме подобни сигнали, но не е и нужно да имаме, за да предприемаме каквито и да е било мерки. Основното е превенцията", заяви комисар Марин Димитров, началник отдел "Охранителна полиция" – Бургас.

Междувременно ръководството на бургаската полиция е провело срещи с представители на частните охранителни фирми и на извършващите инкасова дейност, да бъдат с повишено внимание около празниците, когато оборотите са най-големи, за да не се допускат грабежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase