Снимка БГНЕС, архив

Близо 600 служители на "Електроразпределителните мрежи Запад" продължават да работят до пълното отстраняване на авариите, съобщиха от предприятието, предаде БНР. Работата се затруднява от паднали дървета, преспите и обилния сняг в Западна България.

Най-тежка е обстановката в планинските райони, където се късат проводници и се чупят стълбове. Продължават дейностите в части от област Кюстендил и в общините - Струмяни, Якоруда, Разлог, Самоков, Ихтиман, Костенец, Трън и Троян. Приоритетно се работи по места, останали най-дълго без ток, а и с най-голяма концентрация на клиенти.

Информацията за прекъсване на електрозахранването се актуализира на интернет страницата на "Електроразпределителни мрежи Запад".

Междувременно населени места в Хасковска област все още са без ток към 19.00 часа, съобщиха от областната администрация. Електричество няма в 11 ивайловградски села Бялградец, Гугутка, Железино, Казак, Ленско, Нова ливада, Соколенци, Камилски дол, Хухла, Ламбух и Плевун. Без ток са и с две стамболовски села - Лясковец и Тънково. Причината е в скъсани електрически проводници от мокрия сняг.

Още 11 села от община Хасково бяха без електроподаване през деня ,но авариите вече са отстранени. Екипите на ЕВН продължават работа по възстановяване на електричеството във всички населени места. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase