Снимка: БГНЕС
fallback

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ, съобщи Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково.

Изследвания са установили, че водата от зона за водовземане "Харманли -2" е с превишени пределно допустими норми на естествен уран.

При максимална стойност 30 микрограма на литър лабораторията е отчела 30,9 микрограма на литър. Следва водоснабдителното дружество да организира осигуряването и доставянето на вода за питейни нужди на населението на Харманли, Надежден и Остър камък с цистерни (водоноски), гласи предписанието на РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

нафърфорий

преди 6 месеца

""""""превишени пределно допустими норми на естествен уран."""" ----- Ама и ние ли сме имали ядрено оъжие да го е...!? -))))))

6

е то водата иде от

преди 6 месеца

харманлииското езеро , а там се изааак.ват мигранците газиици , а като пие Цонка от харманли и ешерихия и др. бацили има .

5

Анонимен

преди 6 месеца

Аз си вадя вода от герана и хич не ми пука! Тя и съседката Герга идва със менците! Приказваме си, споделяме си някой кошмарни новини, че вода нямало, че кокошките имали грип, че зайците били много по-бързи от лисиците, че бай Койчо вече сварил ракията.....

fallback