Снимка: БГНЕС

„Министерството на финансите и НАП не могат да си съберат данъците от „Лукойл” – как така? Ако всеки един от нас като гражданин на тази държава не си плати налога, дали така ще постъпят тези институции”, запита икономистът и бивш депутат от ИТН Любомир Каримански в предаването „Денят на живо” по Нова Нюз.

„Според мен умишлено се търси смяна на собственика на „Лукайл” – търси се чрез публичен шум”, каза Каримански.

„Гоним инвеститори, които са направили заводи в България. „Защо ги гоним? Нека събираме от техните данъци.

Още по темата
Икономиката на България започва да отслабва така, както отслабва икономиката в Западна Европа. Инфлацията ни не спада с такъв темп, какъвто има в Западна Европа, напротив, разликата седи над 2%”, каза Каримански.

Относно влизането на България в еврозоната, той каза, че може да не е загубена кауза, ако догоним европейския стандарт. „Конвергентният доклад на ЕЦБ е много важен – до колко догонваме средния стандарт на европейците. Години наред не инвестираме в икономиката и в  развитието на човешкия капитал на България. Решението изисква да имаш визия как да управляваш държавата. Нашите управленци нямат стратегия, нито едно министерство няма синтезирана стратегия”, допълни Любомир Каримански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase