Снимка: БГНЕС
fallback

При пълна прозрачност преминава довереното изграждане на изходния код на машините за гласуване и тяхното удостоверяване, увери пред Хоризонт заместник-председателят на ЦИК Росица Матева, съобщи БНР.
 
След като в петък успешно бе генериран кодът, който гарантира софтуера, днес артиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, ще имат достъп до цялата документация. Матева поясни:

"Достъп до изходния код ще бъде предоставен днес в 14.00 часа в сградата на Министерството на електронното управление, за което всички регистрирани в ЦИК представители на партии и коалиции са уведомени в петък вечерта. След като приключи това доверено изграждане, ще имат право да присъстват, да им се осигури достъп до изходния код, до цялата документация, тъй като довереното удостоверяване на съответствието все още не е приключило и Министерството на електронното управление ще предостави достъп до всички данни, свързани с удостоверяване на съответствието и до изходния код, който беше генериран при довереното изграждане в петък".

Oще по темата
Матева увери, че най-късно във вторник Министерството на електронното управление, Българският институт по стандартизация и Българският институт по метрология ще приключат процедурите по проверка на машините и софтуера, като паралелно върви и инсталирането му на над 9 000 машини, те трябва да бъдат доставени до секциите за гласуване в събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 месеца

В Информационно обслужване, РВД, НЕК, Булгартрансгаз, КФН, Булгаргаз, Летище София, Летище Пловдив, ДАЕУ (ако още я има), ДАНС, МВР, ВМА и АЕЦ Козлодуй, се влиза само с връзки или политическо нареждане, което на практика е пак връзки. На такива места без препоръка не може да започне работа случаен човек. Ако има случайни, значи са бушони и ***. То и другите са *** но поне взимат огромни заплати.

8

ОрАкЪл

преди 6 месеца

А до базата с резултатите, колко административни акаунта има който могат да едитват базата? Освен админа който може всичко на практика?

7

Анонимен

преди 6 месеца

А защо ходи там английския посланик???

fallback