Снимка: БГНЕС

Двама мъже бяха ранени при стрелба в Пловдив в събота вечерта. Причината за спречкването и произведените изстрели е спор за паркомясто. Извършителят е 39-годишен. Той е използвал законно притежаван пистолет. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед без опасност за животите им, съобщи Нова.

Около 20 часа снощи изстрели проехтяват на ул. „Въча” в центъра на Пловдив и стряскат хората в квартала. „Само един изстрел чух, нищо друго.

Още по темата
Аз живея от другата страна и просто си помислих, че някой се е ударил в ламарина”, спомня си Кръстина Николова. Тримата участници в екшъна се скарали за паркиране пред гараж, допълва Цецко Галонов, който също станал свидетел на престрелката.

Според очевидци стрелецът паркирал автомобила си пред гараж на кооперация и слязъл от колата, за да си поръча храна от близкото заведение. След като взел поръчката си, се върнал към паркираната си кола, но собственикът на въпросния гараж, с когото имали стари пререкания, бил там. Последвал словесен спор. След това извадил оръжие и прострелял мъжа. Куршумът, който излязъл от тялото му, ранил случаен минувач.

 Живеещите в квартала твърдят, че скандалите за паркоместа са ежедневие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase