Сглобка - това не е управленска формула, би могло да бъде основа за управленска формула. Имам претенцията, че през годините съм правил различни коалиции и чисто партийни, и такива за управление. И знам, че това е в крайна сметка основата и предпоставката да се управлява добре, сигурно и перспективно.

Още по темата
Това каза президентът Георги Първанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него ДПС са стабилен и предсказуем партньор: "Това го знаех още преди сегашната ситуация, изпитах го на гърба си. Знам, когато бяха тримата лидери - Симеон, Станишев и Доган, колко трудно беше да се договори един или друг въпрос, но в крайна сметка, когато има разумни и мислещи хора, нещата се получават. Тримата имаха такива качества, особено Ахмед Доган, пък и царя, разбира се. Стояха много стабилно. На тях можеше да се разчита."

"Вече поне 10 години нещата стоят драматично в ененргетиката, където се лутаме и търсим решения. Ние не следваме една последователна линия, която да отстояваме пред нашите европейски партньори. Ние искаме да сложим "Стоп" изобщо на руското енергийно присъствие в България. Няма да ги уплашим. Моето впечатление е, че руснаците успяват реализират добре своите енергийни продукти. Въпросът е, че ние можем да останем на сухо", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase