Снимка: БГНЕС

Все повече хора предпочитат продукти от местни производители. Това е така, защото плодовете и зеленчуците започват да губят хранителните си вещества 24 часа след като бъдат откъснати.

Още по темата

„Местна храна обичайно наричаме тази, произходът на съставките, за която е местен от района, в който се произвежда. Самите съставки са произведени в района и технологията, която се използва за преработването, за да се формира храна, е също някаква местна традиция, местна технология”, обясни Гергана Кабаиванова ,експерт по местни храни и селски туризъм пред Нова.

Храните, които са произведени на местно ниво са по-пълноценни за организма, с по-богато съдържание на витамини и минерали. Също така са извървели по-кратък път, за да стигнат до магазините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase