Снимка: БГНЕС
fallback

Вече тринадесети ден са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора.

Блокирана е автомагистрала "Тракия" в района на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори и енергетици, който започна на 29 септември сутринта и продължава и към момента.

Основното им искане сега е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

От неделния ден протестиращите събират подписи и се готвят и за ефективни стачни действия. За да има възможност да се премине към тях, е необходимо да се събере подписка, подкрепена от повече от половината, работещи в "Марица Изток". Това решение беше взето на импровизирано събрание на аутобана.

Протестиращите подготвят и общонационален протест утре в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 месеца

Горките ще приберат по над 120 хиляди лева , като ги освободят.Явно са малко.

27

Анонимен

преди 6 месеца

Ако всички следват примера им, нека всеки да излиза и да сплашва за да си прибере парите народни. Зърнарите с налуте пари изкараха тракторите и взеха още наши пари. Тези с нашимоари ни замърсяват въздуха ,всеки ит тях след десет -двадеает годиние прибере по 36 заплати наши пари,а те от благодарност ни блокират пътищата. Нека всеки последва примера, и можеби и Ние ще получим 36 заплати. Казват че минималната им е 3900 лв. Сметнете сами колко взима всеки от тези хора.

26

NAvi

преди 6 месеца

До Анонимен Злорадство ли усещам? Тези там , ще хванат пътя към Германия, да облужват техните централи - тъкмо ги пускат. Тецаджиите ще се оправят, да му мислят такива като тебе с една мозъчна клетка!

fallback