Снимка: БГНЕС

Този вот на недоверие е внесен не за да бъде свалено правителството, а за да се направят определени знаци.

Това каза пред БНР Антон Кутев, говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Според него внасянето на вота е обикновена заявка на една част от партиите се разграничават от политиката, която се води от правителството.

Още по темата

"Непреодолими конфликти на интереси. Това, което задържа Бойко Борисов във властта, е страхът от това, какво ще стане, когато е извън нея. ... Фактът, че едни съдебни преследвания и евентуално попадане под ударите на "Магнитски" зависи от това дали си във властта, или - не, означава, че държавата е демонтирана. Съдебните преследвания зависят от прокуратура и от съд, а не би трябвало да зависят дали си на власт, или - не. И обратното - би трябвало, докато си на власт да те гонят, а не когато паднеш, да те гонят. Това означава, че цялата съдебна система не работи, отгоре на всичко - не работи под благосклонния поглед на външните доайени и хора, които ни наставляват".

Правителството има подкрепа от посолството на САЩ, смята Антон Кутев и добави:

"Те няма как да не са разбрали до момента, че тук става дума за мръсни игри, а защо, след като са разбрали това, продължава да стои в същия вид - е много сериозен въпрос. Защо си мълчат и защо го допускат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase