Снимка: БГНЕС

След отстраняването на Иван Гешеш сътресенията по върховете на прокуратурата продължават. С основен въпрос чие назначение е Борислав Сарафов.

Няма как президентът да се намеси в избора на Сарафов, отношение има ВСС, който има механизми, по които се управлява и те са в огромната си част в хората в НС, правителството. Всичко със Сарафов се случи след Крум Зарков", коментира говорителят на бившия служебен кабинет Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, с политическите си амбиции Гешев се е превърнал в пречка. Той не вижда възможност за политически консенсус за промяна в Конституцията.

"Не могат да стигнат до общи изводи за промяна, ако това НС променя Конституцията, ще се получат ужасни резултати. Проблемът е, че повече от половината депутати не знаят как се прокарва едни нормален закон, нямат елементарна юридическа култура", каза Кутев.

Бившият говорител на служебното правителство заяви, че всички партии са настроени срещу президента, защото той има най-висок рейтинг, получава 1/3 от одобрението на хората. Кутев определи като "измислен" проблема с масовото напускане на областните управители часове след встъпването в длъжност на редовния кабинет.

"Борисов винаги е управлявал с гласовете на хора, които са гласували срещу него. Така беше с АБВ, Марешки, ВМРО, винаги над половината от гласовете са от хората, гласували срещу него", заяви още Кутев

Говорителят на кабинета "Донев" коментира и войната срещу Украйна. Убеден е, че докато се дава оръжие, тя няма да спре.

"Оръжието се произвежда, за да се продава, когато се произведе, не е за да стои в склада, то се произвежда, за да убива. Всеки ден пращаме муниции и възможности за убиване. Погрешна е логиката, че украинци убиват руснаци, защото Путин е лош човек, няма справедлива война", завърши гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase