"Това е задължително, защото има промени в Кодекса на труда, които бяха приети с огромно мнозинство от всички партии, които задължават това повишение да се осъществи. Там има нюанси, то трябва да е по-високо, не може да се връща назад. А дали е необходимо? Не е необходимо, тъй като създава още по-голямо неравенство в различните региони на България, тъй като нивото на средната работна заплата на региони като Видин, Монтана, Благоевград застрашително се приближава до нивото на минималната работна заплата", каза икономистът Михаил Кръстев в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му това може да доведе до съкращаване на хора.

Още по темата
"В малки населени места често е случаят, че хората се издържат от сива и черна икономика, защото нямат друга алтернатива. Защото нямаше кой да ги наеме на МРЗ, а пък сега съвсем. Но има и нещо друго - вече се вижда, че има забавяне и спад на производството, спад на износа, спад на вноса. Това означава, че икономиката въобще не е толкова стабилна, колкото ни се иска. По всяка вероятност дори Еврозоната е в рецесия. Това рано или късно ще достигне до нас", категоричен бе Даниел Василев.

Според колегата му всяка политика, която в България се представя като социална, много често се оказва антисоциална.

Даниел Василев е на мнение, че страната ни трябва да ограничи разходите: "Не може постоянно да трупаме с дефицити - да харчим повече, отколкото събираме."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase