Снимка: БГНЕС

Близо 12 километра е задръстването на автомагистрала „Тракия“ в област Стара Загора, съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Той посочи, че в двете посоки има опашки от автомобили от по шест километра.  Причината е, че детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208 километър е блокирана от протестиращи миньори и енергетици.

Още по темата
Заетите във въгледобивния комплекс "Марица-изток" блокираха тази сутрин движението на няколко ключови точки от област Стара Загора. Малко преди 7:00 часа те ограничиха възможността за преминаване през Прохода на Републиката (Хаинбоаз) в района на Гурково. Протестиращите блокираха и главния път между Стара Загора и Хасково в района на село Загоре, главния път София- Бургас, както и движението пред ТЕЦ „Брикел“.

Енергетиците настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase