Снимка: БГНЕС

"Виждаме, че заведенията в България навсякъде са пълни. Където и да отидеш, виждаш пълни заведения, тоест консумацията не може да се каже, че е силно намалена и някой изпитва проблеми в тази сфера.

Още по темата
Още повече, цените в заведенията нараснаха изпреварващо и печалбите, които би трябвало да се формират там, са доста добри." Това обяви пред БНР Любомир Дацов.

За нулевата ставка за хляба и брашното, която да остане до средата на следващата година, Дацов смята, че "има малко лобизъм в тези предложения".

"Тези предложения не са значителни. Очаквах да има много по-големи неща. Това е първият бюджет, в който трябва много ясно да бъде зададена визията за реформа в различни сектори. Нищо не се случва в здравеопазване, нищо не се случва с проблемите в пенсионната система", обобщи темата за данъчните промени Любомир Дацов.

Всяка партия има свои приоритети и съответно игри. При промени в данъчните закони винаги е имало политическо събиране, при което те се представят на ниво на партиите, които вземат решения, съгласуват се и тогава финансовият министър ги представя пред бизнеса и обществото, посочи Дацов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase