Снимка: БГНЕС
fallback

Само след няколко седмици ще видите, че инфлацията отново ще се върне. Има много тенденции в Западна Европа и на пазарите. Това каза в БТВ Любомир Дацов.

„Технологично вече няма как да бъде спазен стария срок за влизането в еврозоната. Добавя се една пропусната година“, каза той.

„Според мен въпросът не е толкова за законодателството.

Oще по темата
Има много по-сложни неща. Стои въпросът за какви структурни промени правим в икономиката“, подчерта финансистът.

„Критерият за дефицита ще го покрием, защото той е 3%. Въпросът е защо сега имаме 3% дефицит при положение, че имаме положително салдо“, каза той във връзка с приемането ни в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Някой

преди 8 месеца

Забравете всякакви мокри сънища за еврозона, докато доходите са евразийско-африкански....

53

Радек от Боктор

преди 8 месеца

А, още нещо! Като скочат цените, спира потреблението, спира оборота, спират данъците и идва дебелата криза и дефлацията! Идват фалитите, а може и дървото да играе, че и по-страшно да стане!!! Гладен народ-бити и онодени богаташи....пробвайте ни!!!

52

Радек от Боктор

преди 8 месеца

Компенсацията на заплатите изпреварвала инфлацията!?!? Ти сериозно ли бе дръвник? Къде вдигнаха заплатите с 35-40%? Къде? Може би само в народното събрание!!! На учители и лекари им дадоха по 15%... Другите 20%, че и повече??? От нашия джоб! И тази година като сложим 10-15% отгоре и ги докарахме 50%... Е кратуно куха, какво сте компенсирали? Вие още не сте ни изравнили с минимумите на Запада, за изпреварване ми говориш налъм нагризан!!!

fallback