Снимка: БГНЕС

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта пред журналисти, че при обезвреждането на боеприпаса, открит край село Тюленово, военнослужещите са се справили професионално и отговорно във високорискова ситуация, без последствия за екипа, гражданите и инфраструктурата.

Още по темата

„Когато се активират такива екипи, има процедури и съответна подготовка. В дадената ситуация снимките, които видяхте и вие, не даваха възможност да се прецени какъв точно екип трябва да отиде на място“, каза адмирал Ефтимов, който заедно с министъра на отбраната Тодор Тагарев участва в тържественото честване на 100-годишнината на МБАЛ-Сливен към ВМА и в откриването на реновираната сграда на инфекциозното отделение.

Той беше категоричен, че военнослужещите са действали спрямо нормативните изисквания, даже са ги съкратили, за да бъдат на терен в удачно време. Началникът на отбраната поясни, че комплексните условия, при които са работели военнослужещите в конкретния случай, са наложили неизползването на стандартните протоколи и защитни средства за неутрализиране на невзривени боеприпаси. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase