Снимка: БГНЕС
fallback

„Първият мит е, че „Ако нещо се случи – държавата ще помогне”. Хубаво е, важно е, че хората се уповават на държавата. Важно е тя да помогне на нуждаещите се, но тя не може да възстанови щетите на всички, които са загубили имущество. Това не е функцията на държавата, а на застрахователите. Вторият мит е, че застраховките са скъпи и хората не могат да си ги позволят. Това не е лукс и не е вярно.

Oще по темата
Цената на застраховката на имущество се определя от това какво обезщетение очакваме и колко е вероятно да настъпи някаква щета по имуществото и колко скъп е имотът”. Това заяви генералният секретар на Асоциацията на българските застрахователи Нина Колчакова пред Нова.

На трето място тя изтъкна вярването у хората, че „Застрахователите няма да ми платят нищо. Те не плащат”. „За имуществените застраховки процентът на отказаните застраховки е между 3 и 5 процента.Това са били претенции по рискове, които въобще не са били застраховани и затова застрахователят е отказал”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 8 месеца

Защо ли? Защото минималната заплата за живот не стига,че човек да може да заделинза застраховка. И защото да имаш работа със застрахователи е ходене по мъките и съжаляваш,че си се захванал с тях.

118

Анонимен

преди 8 месеца

Щото мутрите не плащат никакви щети на обикновенният човек

117

Анонимен

преди 8 месеца

То и при застраховките има наши и ваши. За едни е доходен бизнес, за други мъки безкрай. За животозастраховането в България е смях и трагикомедия, за разлика от белия свят, където е почти пенсионна доходност. Жалка история и тъмни далавери са бг застраховките

fallback