Снимка: БГНЕС
fallback

След понижението на цената ФОБ на хлебната пшеница в Чикаго преди седмица, през последните дни не беше регистрирана промяна и в САЩ тя остава на равнище 235 долара за тон, съобщават експертите на Софийската стокова борса.

Движението при царевицата е по-осезаемо: в САЩ има повишение с 8 долара до 232 долара за тон, цената във Франция добави 1 евро до 215 евро/тон. В Русия за пореден път остана без промяна - 228 долара за тон.

Oще по темата

Цената на ечемика във Франция се повиши с 6 евро до 219 евро/тон. Рапицата на борсата "Юронекст" (Euronext) отново претърпя загуби и слезе с 14,25 евро до 454,50 евро/тон.

Рафинираната захар с доставка през октомври обаче се повишава с още 18,10 долара, достигайки 733,30 долара/тон на борсата в Лондон, уточнява БТА.

На Софийска стокова борса търговията в началото на септември е спокойна. Котировките "продава" за хлебна пшеница за тази седмица са от 470 до 532 лв./тон, купувачите отговарят с 320 лв./тон, доставка на място (DAP). Фуражната пшеница се котира от 450 до 370 лв./тон, като сделки имаше за 550 тона на цена 370 лв/тон.

Царевицата се предлага от 450 до 480 лв./тон. На борсата се продават и 700 тона маслодаен слънчоглед от 750 до 810 лв./тон., но сделки нямаше. Всички цени са без ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 11 месеца

До Много интересно - идват Ланголиерите на Стивън Кинг и ги изяждат до един. Затова няма.

30

Само да питам...

преди 11 месеца

...умните и красивите -> може ли още да се търгува със щатски долар, някоя страна, имаща ресурси, търгува ли още с него? Ще може ли да си купим с щатски долари брикс валута, като неприятелска страна и защо токът, газът и бензинът скочиха двойно досега? Някой от професионалната пералня да може да отговори? Нищо де, вдигайте колкото се повече повече, да видим до кога!

29

Добра новина

преди 11 месеца

Да се утилизират с глад всички тези където участваха на изборите с кебапчета и силна вяра към ПП ДП ДПС! Защото газовите решения днес не били адекватни! Ами съгласен съм, тогава глад и без пари за една просперираща и щастлива България! За да си върнем държавата!

fallback