Снимка: БГНЕС

Продължаваме издирвателната дейност, няма никаква информация за дъщерята на Мария Москова, нямаме данни къде се намира тя. Предполага се, че е била в колата на съдия Москова.

Това заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред журналисти.

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова е изпулвало в района на пристанището в Царево. Тя бе една от двете изчезнали жени по време на потопа вчера. Другата в неизвестност е 30-годишната й дъщеря - д-р Даниела Йорданова, която е пътувала заедно с нея в колата, повлечена от придошлите води в кв. Василико.

Даниела Йорданова и 54-годишната й майка са били в малък Нисан Джук, който е отнесен от приливната вълна в дерето по алеята в кв. Василико, сигнализирали свидетели.

Намерен е и трупът на един мъж, чиято самоличност е установена. Той е извършвал строителна дейност по къщата на двете жени. Мъжът родом е от Смолян.

"Достъпът до Синеморец вече е въможен, тъй като нивата на р. Велека вече спадат", заяви още Георги Лапчев. Поетапно възстановяват и електричеството в района.

Двата язовира в община Царево ще бъдат източени и ще започне спешен ремонт на стените им, тъй като са били обрушени от силната приливна вълна.

"Предстои да се събере МС, подготвяме своите протоколи и ще споделим финансовата равносметка от потопа, който ни заля. Искаме помощ от държавата и за двата язовира. Ако не беше големият язовир, който е бил напълно празен преди да започнат валежите, комплекс "Оазис" нямаше да съществува", каза Георги Лапчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase