Снимка: БГНЕС

Сега е добър момент за рефинансирането на ипотечните заеми. Съветът е на кредитния консултант Тихомир Тошев.

Заради конкуренцията на пазара има изгодни промоционални оферти, при които банките предлагат да поемат нотариалните такси, с което рефинансирането става още по-изгодно каза той в интервю за БНР.

"Вече почти всички хора, които имат кредити, разбраха, че предстои плавно повишение на лихвите и има по-засилена активност да рефинансират кредитите си, за да слязат на максимално ниска лихва в момента".

"Рефинансирането почти винаги излиза изгодно, ако текущите лихви, на които можете да изтеглите новия, кредит са с 1% по-ниски от тези, които плащате в момента".

"Когато ви трябва нова допълнителна сума за нещо - примерно закупили сте имот на шпакловка и замазка и ви трябват допълнително средства - рефинансирането може да се направи с увеличаване на размера на кредита".

Още по темата
"Рефинансирането също може да се направи с цялостно преструктуриране на кредитна задлъжнялост и да обедините в него и потребителски кредити и други натрупани задължения".

Хубаво е да се огледат добре офертите на пазара или да се ползва кредитен консултант, защото почти винаги има банки, които са в промоции и поемат нотариалните такси. Тогава рефинансирането излиза абсолютно изгодно, категоричен е Тошев.

Добре е да изтегляме не повече от 500 лв. чрез бърз кредит и да го погасяваме още от следващата заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase