Случаят "Дебора" пред развръзка. Прокуратурата в Стара Загора обедини двете разследвания срещу Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинения. Те са за три престъпления, които са застрашили живота и са обезобразили лицето и части от тялото на момичето, съобщи Bulgaria ON AIR.

За три седмици прокуратурата в Стара Загора поръча купища експертизи, разпита десетки свидетели и навакса работата по разследването на обезобразяването на Дебора.

Още по темата
Престъпление, което вдигна на крак цялата държава. Благодарение на силния обществен натиск, стана ясно - обвиненият за жестоката гавра ще отговаря за две престъпления. А ако бъде акумулирано, възможното наказание, може да стигне до 16 години.

"Събра се допълнителен материал, той беше анализиран от наблюдаващите прокурори, те направиха своите изводи и те са с такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията, съответно да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления", каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Защитата на обвиняемия е разбрала от медиите за новите доказателства по делото.

"Прецедент е, че от медиите се разпространяват доказателства по делото", настоя адвокатът на обвиняемия Петко Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase