Снимка: БГНЕС

"Разследването е ускорено. Разпитани са множество свидетели.  Повдига се едно ново обвинение за принуда. Налице е двустепенна средна телесна повреда, тоест са причинени са 2 телесни повреди", съобщи районната прокурорка на Стара Загора Таня Димитрова на брифинг по повод новите обвинения срещу Георги Николаев за обезобразяването на Дебора.

18-годишното момиче беше жестоко нарязано с макетен нож. За престъплението беше задържан бившият приятел на Дебора Михайлова - 26-годишният Георги Георгиев.

"В последните три седмици се извършиха множество процесуално-следствени действия по разследванията, събра се допълнителен материал, той беше анализиран от наблюдаващите прокурори, те направиха своите изводи и те са такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията, съответно да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления", посочиха от прокуратурата.

Разпитани са множество свидетели. Направен е допълнителен разпит и на пострадалото момиче

"Медицинската експертиза беше достатъчно задълбочено направена, така че да ни позволи да квалифицираме от правна гледна точка достатъчно прецизно обвиненията. Има едно ново обвинение, което се повдига и то е за принуда по чл. 143. За това, че след упражнена сила и удар с юмрук против волята на пострадалата обвиняемото лице е остригало главата й", допълниха от обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase