fallback

Вътрешният министър и депутати от "Продължаваме промяната" обсъдиха промени в Наказателния кодекс. Причината - зачестилите пътни инциденти. До края на седмицата ще влязат в сила методически указания как да се взимат пробите за алкохол и наркотици, така че правилата да се прилагат еднакво в цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR.

Депутатите обещаха още в първите дни на парламента през септември да помислят за нови предложения в Наказателния кодекс за виновниците на пътя.  

"Някой без вина да плати цената - хора, които са употребявали разрешени субстанции. Също и хора, които в други европейски страни са употребили нещо, което може да се окажат престъпници.
Oще по темата
Част от проблемите могат да бъдат решени на ниво подзаконова база. И законът се нуждае от промяна", добави Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Тия двечките

преди 8 месеца

на снимката без тест за др0га и алкохол не ги пускайте в парламента!

14

Няма

преди 8 месеца

Пари за лаборатории, няма пари за един нафтомер на митнически терминал, А МИЛИОНЕРЧЕТА БОЛ. Никнат като гъби всеки ден. Целта е постигната-хаос и резултат-липса на дЮказателства само за богаташчета и управници-големци. Иначе пан.дИзите пълни само с кокошкари. Закривай...

13

Какви са бързи

преди 8 месеца

Та всъщност става дума за царската особа. Ако се окаже че е легална в Европа и нелегална в България, може така да ги одруса, че да трябва да плащат цял живот. Затова са се разбързали.

fallback