Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастно семейство е обект на кражби от години, но досега осъдени няма. Случаят е от ботевградското село Скравена, съобщи БТВ.

При последното посегателство камера е запечатала лицето на извършителя. Пред полицията обаче той отричал вина и бил освободен.

Oще по темата

От години семейство Вълчовски са подложени на кражби – изчезват животни и храната, която произвеждат. Синовете им монтират камери преди производството на последната им голяма партида овче сирене.

Оказва се, че заснемането на крадеца, той е бил задържан само за 24 часа и след това пуснат. Отнася 11 кофи с овче сирене.

Стаята на Генка Вълчовска е само на няколко метра от помещението, което е обрано.

„Не сме чули нищо. Сутринта станах към 4:30 часа сутринта. Влязох в мазето. 11 кофи със сирене бяха изчезнали. Отключва вратата с някакво желязо. Влиза вътре, затваря вратата. После изнизва по две кофи. Една кофа е около 8 килограма – общо около 100 килограма. Не можем да дадем пари на децата си и внуци имаме. Баща ми цял живот е бил овчар. Затова го произвеждаме – за да им дадем сиренце, агънце, заек“, обясни Генка.

Когато полицаите виждат кадрите, веднага разпознават извършителя.

„Казаха, че това е Пиката. Постоянно прави кражби из селото“, добави Никола Вълчовски.

От прокуратурата отказаха да коментират случая с обяснението, че разследването е в начален етап, въпреки че кражбата е извършена преди един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Alex

преди 8 месеца

Идвам с ГЛОК и ще реша въпроса Прокуратура и Полиция ли? Ми те са нелегитимни от друга плане та, бе лельо!

41

Анонимен

преди 8 месеца

В цялата страна е така - полицаи , прокурори , следователи , съдии , държавни служители в най-различни органи и учреждения категорично отказват да си вършат работата. И се прикриват едни други и си пазят работните места , за да продължават да източват заплати.

40

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 36 - Нищо не си разбрал. Написах, че всяко село е в обсега на някое РПУ и служителите на това РПУ получават заплати, за да гарантират сигурност на хората от съответните населени места. Ако те не могат да се справят, да назначат на техни места други, които могат.

fallback