Снимка БГНЕС, архив

Задържан е 34-годишен мъж, който е удрял и заплашвал с убийство бременната си в деветия месец приятелка, съобщават от полицията във Велико Търново.

Случаят е от снощи, когато жена от стражишкото село Кесарево подава сигнал в полицията в Горна Оряховица, че бременната ѝ в деветия месец дъщеря е бита и заплашвана с убийство от мъжа, с когото живее на семейни начала в селото.

Мъжът системно злоупотребявал с алкохол и многократно е посягал физически на потърпевшата, съобщиха от полицията. Снощи между двамата е възникнал поредния скандал с насилие. Бременната потърсила помощ от баща си, към когото 34-годишинят мъж отправил закана за убийство, съобщава БНР.

Мъжът е задържан, образувано е досъдебно производство.

Районният съд в Павликени пък наложи мярка "задържане под стража" на мъж от същия град, който на публично място със заплахи за убийство и физическо насилие е искал от жена си да оттегли заявлението си срещу него. Жената е имала заповед за защита от домашно насилие.

По инициатива на областния управител на Велико Търново днес следобед ще се проведе кръгла маса за превенция на домашното насилие и координация между институциите при осъществяване на закрила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase