Снимка: БГНЕС
fallback

Хартията на последните избори не беше хубава и машините спираха заради нея. Надявам се БНБ да достави качествена хартия за новите избори.

Oще по темата
USB паметите не са надежден инструмент, скапват се, нямат дълъг срок на годност. Те са 20-25 000. От 2014 г. флашките със сигурност не стават, от 2019 г. също. Това каза за Нова Нюз Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма".

"Все още не сме започнали да обсъждаме доставка на машините, може би ЦИК са решили сами да си направят изборите. Те имат право да правят каквото намерят за добре, имат машини, софтуер и source. По сродно авторско право могат да манипулират и променят софтуера, нямат нужда от нас формално. До изборите през април нямаха експерти, които да боравят със софтуера. Може да са наели друга фирма. Може и с промяна в закона да се назначи някой конкретен. Нека който иска, да гласува на хартия. Не е лошо да има две седмици между двата тура", посочи той. И допълни, че няма проблем скенерът и машината да изработят общ протокол, преброил двата вида гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 месеца

Машинките лъжат.От един запис с Кирчо се разбра за ала бала портокала как става.На този сайт манипулирате плюсовете и минусите и не може да се кликне минус.

8

Анонимен

преди 8 месеца

Пак ли сами ще си признават машинките,че "Дневникът е подправен"?От Кирчо всички разбрахме за въшебните флашки,че имат хак.

7

Анонимен

преди 8 месеца

НАРОЧНО СЪЗДАВАТ ТРУДНОСТИ ЗАЩОТО МАШИНИТЕ НЕ ЛЪЖАТ

fallback