Снимка БГНЕС

До месец заподозреният за убийството Рангел Бизюрев ще бъде върнат от Германия. Това твърди кметът на Цалапица Ивайло Данаилов, позовавайки се на МВР, съобщава БНТ.

Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки че от вчера шефът на Областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов вече не е на поста си. Той бе освободен със заповед на министъра на вътрешните работи.

Хората настояват за оставката на началника на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Той обаче до момента категорично отказва, с мотива, че е разпоредена проверка в областната дирекцията.

Именно към действията на полицията в Стамболийски е насочен гнева на близките на убитото момче.

Майката на Димитър Атанаска Бакалова заяви, че има подозрения за пропуски в разследването и полицейски чадър. Според нея органите на реда са започнали твърде късно да извършват действия за откриването на момчето, като по този начин са допуснали обвиняемият да напусне страната.

Още по темата
"Обвиняваме ги в забавяне. Никой не се размърда да извика от дата 22-ри и 23-и - двата дни, да извика Рангел, да извикат близнаците, да ги притиснат, за да може по-рано да се разбере и Рангел да бъде хванат тук. Смятаме, че има полицейски чадър. Опитваше се да се прикрие всичко. В момента, в който се появих по медиите, веднага от Пловдив на по-високо ниво бяха извикани тук разследващи, дойдоха в рамките на часове. Синът ми беше открит, екстрадираха близнаците от морето до тук, беше издадена заповед, при което като ги прибраха, те веднага си признаха. Единият дори ги е завел на мястото", каза тя.

Тя добави, че по време на протестите е имало опити от страна на полицията, протестиращите да бъдат сплашвани. Каза обаче, че това няма да ги спре да продължат протестните действия.

Хората в Цалапица поискаха изселването на фамилиите, както на обвиняемия Бизюрев, така и на близнаците Динчеви. Семейството на близнаците вече е напуснало селото.

"От започване на протестите са напуснали дома, в който са живели заедно с децата си. Категорични са, че няма да се завърнат. Имотът ще бъде прехвърлен или продаден. Преди няколко дни вече бившият директор на ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов пред мен лично декларира, че в рамките на месец Рангел ще бъде в България. Най-вероятно те имат повече информация, която не е обществено достояние, но той ще бъде тук", обясни кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase