Снимка: БГНЕС

Две деца избягаха от детска градина в град Берковица, без персонала да забележи липсата им, съобщава bTV. Случаят е от 31 юли.

Момичета на 4 и 6 години напуснали учебното заведение, като това останало незабелязано от учителката, която била на смяна.

Към обяд родител на едно от децата установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно бил подаден сигнал и започнало издирване. В крайна сметка двете деца били открити невредими да се разхождат край училище в Берковица. По случая тече проверка.

"Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност", заяви кметът на Берковица Димитранка Каменова.

Директорът на детската градина Илонка Славкова посочи, че това не е изолиран случай, тъй като такива инциденти се случват в цялата страна. Тя увери, че са взети мерки да не се стига до друг подобен случай. По думите й на виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Родителите на избягалите деца са подали жалби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase