Снимка: БГНЕС

Трудно е да видим намаление на цените на жилищните имоти до края на годината, въпреки че продължава да се отчита спад в броя на сделките за първата половина на годината. Това основно ще зависи от лихвените равнища. Това каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) Добромир Ганев, съобщи БТА.

Цените на наемите не се очаква да претърпят съществена промяна през септември - октомври, когато започва учебната година за студентите, защото още от миналата година наемодателите започнаха да коригират договорите с инфлационни клаузи, допълни експертът.

Още по темата

Според него с влизането на България в еврозоната има вероятност наемите да поскъпнат заради интереса на чуждестранни компании към преместване на екипите си у нас.

На пазара на ваканционни имоти основните играчи остават българските граждани, като особено активни са купувачите, които работят в чужбина и са в началото на кариерата си, както и българите, които са в края на трудовия си път и правят инвестиция в имоти за старини или за децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase