Снимка: БГНЕС

Предявено е обвинение за нанесена лека телесна повреда по случая с инцидента на плаж “Поморие - Запад“, при който е пострадал френски гражданин, заяви на брифинг в Бургас окръжният прокурор Георги Чинев.

Има образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели. Има достатъчно доказателства за виновността – предявено е обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, нанесена с особена жестокост, каза той.

Предвиденото от закона наказание за подобно престъпление от общ характер е лишаване от свобода до три години.

Още по темата
“По искане на прокуратурата бе постановено задържане до 72 часа, ще искаме и задържане под стража“, каза още прокурор Чинев. Свидетелски показания са снети на мястото на инцидента, станал на 24 юли, посочи от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

“На потърпевшия бяха дадени указания да посети съдебен лекар, за да се установи характерът на телесната повреда. Той е предоставил експертизата на 25 юли. Два дни по-късно полицейската преписка по случая е докладвана на прокуратурата“, каза ст.ком. Калоянов.

По думите му, пострадалият и част от свидетелите са дали противоречиви показания за случилото, което е забавило работата на полицията. За пълното изясняване на детайлите ще бъдат разпитани още свидетели. Неясно към момента е и кой точно е предизвикал спречкването на плажа и дали към побоя има съпричастност на двете страни.

Днес в официална позиция до медиите от фирмата концесионер на поморийския плаж "Ауто фактор" обявиха, че се разграничават от действията на своя служител.

"Не толерираме подобни действия на саморазправа, но предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време, работодателят няма отношение към инцидента", посочи фирмата-концесионер.

На 24 юли тази година в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase