Задържаха и повдигнаха обвинение на спасител в Поморие. Това стана, след като френски гражданин се оплака, че е нападнат и пребит заради спор за чадър.

До ръкопашния бой се е стигнало след спор за чадър в свободната зона на плажа в Поморие. Французинът, който е женен за българка, разпъва хавлията под чадър. Оказало се, че мястото вече е заето.

"Беше легнал под моя чадър. При което два или три пъти го подканих да се премести. Той отказа, държеше се агресивно. Махаше, псуваше на английски, при което при тритият път ме подритна по крака, при което аз загубих самоконтрол и се саморазправих с него, за което съм виновен и ще си понеса последствията", коментира старши-спасителят от плажа в Поморие Христо Кюлбасанов. Французинът разказва, че веднага след забележката той и семейството му са се отместили встрани от чадъра, но въпреки това спасителят го нападнал.

"Спасителят на плажа беше много агресивен. Удари ме в лицето, контузи ми окото. Още ме боли главата. По никакъв начин не съм го предизвикал. Бях легнал по гръб, а той започна да ме удря", обясни пострадалият французин Джуди.

"Случаят се разигра толкова бързо, толкова светкавично, че не можахме да реагираме. Единственото нещо, което аз успях да направя, е да се изправя и да кажа - ти нормален ли си. Не можах даже да застана на средата на ударите", каза и съпругата на пострадалия Людмила.

Спасителят е задържан, съобщиха на извънреден брифинг на прокуратурата и МВР. Образувано е досъдебно производство.

"На същия е повдигнато обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Това престъпление е престъпление от общ характер. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години", обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

От МВР заявиха, че случката, която е от 24 юли, се разбира едва сега, защото показанията на свидетелите са били много противоречиви.

"В момента се изяснява детайлно, за да можем да сглобим картината. Кой е започнал конфликта, кой е проявил вербална агресия, кой е проявил физическа такава", коментира директорът на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase