Снимка: БГНЕС
fallback

Имаме нов рекорд с клиент, изтеглил 28 бързи кредита, но доходът му не позволява обслужването им и не можахме да му помогнем.

Oще по темата
Toва каза кредитният консултант Тихомир Тошев за Нова Нюз.

Той посочи, че лихвите бавно се покачват от година насам. "Ръстът не се забелязва заради промоционалните оферти на банките, така че оставаме с едни от най-ниските лихви в Европа. Вероятно наесен ще има ново покачване на лихвите с 0,1- 0,3%. Не очаквам сериозно покачване на лихвите като в Румъния, където от 2 отидоха на 8 процента. Ще имаме леко и плавно покачване. Юни беше рекорден по изтеглени ипотечни кредити", подчерта Тошев.

По думите му лихвите са между 2,2-2,6%, до края на 2023 г. може да достигнат до 3%. "Това означава месечна вноска на изтегления кредит с около 40-50 лева повече. Това ще е за хората, които тепърва ще теглят кредити. По изтеглените кредити лихвите ще тръгнат нагоре след средата на следващата година и то с минимален ръст", отбеляза той. И допълни, че изтеглените суми в бързите кредити стават все по-големи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Хммм

преди 9 месеца

Преварил ме е. И аз обмислям нещо подобно. Понеже са в ход нещата по трайното ми заминаване в чужбина и защото нямам и керемидка на мое име тук, едни 30 кредита по 1000 лева изобщо няма да са ми излишни. Родителите ми са в чужбина от десетилетия, аз изобщо не планирам да се върна в България в следващите 15 години, пък нека ме търсят дебеловрати да ме тормозят в чужбина. Адреса си ще им дам. Само дето там похватите им не минават.

19

Анонимен

преди 9 месеца

Теглят,после на машинките в Ефбет. Пак теглят пак казино. И за месец-два ей ти 28 кредита. Държавата отдава трябваше да гласува закон според който да се дава кредит на човек според дохода му. Иначе зависимите нямат измъкване. Родата после плаща колкото може и пак не могат да ги спасят. Щото тези пак теглят. И политиците много добре знаят тази схема

18

Анонимен

преди 9 месеца

Спестявайте пари а не взимайте кредити защото после с кредита излиза по-скъпо. Стоките на изплащане също се оскъпяват много.

fallback