Снимка: Facebook/Катастрофи България/Мартина Иванова

Камион е предизвикал сериозната катастрофа на автомагистрала "Тракия" при 324 км в района на Карнобат. Инцидентът е станал в 9.23 часа тази сутрин, съобщава БНР.

Тежкотоварният автомобил се е движел в посока Бургас. Шофьорът е спукал гума, а в следствие на това водачът губи контрол и камионът, късайки двете средни предпазни мантинели, блъска 3 леки коли, пътуващи в посока София.

Пострадали са четирима - тримата водачи на леките коли и един пътник, които са откарани в болница. По първоначална информация те са контактни и в съзнание.

Заради катастрофата магистрала "Тракия" е затворена и в двете посоки около мястото на инциента.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: през п.в. „Карнобат“ - Лозенец - Зимница - АМ „Тракия“, призовават от агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, припомнят от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase