Снимка: БГНЕС
fallback

Във връзка с достигане на критични стойности в температурата на жп релсите, всекидневно и за определен период от време на различни места се въвеждат намаления в скоростта на движение на влаковете, съобщиха за БТА от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Няма определени райони, всичко зависи от температурата, уточниха от дружеството.

За температурите следят служители на НКЖИ. Измерванията се правят на всеки час по цялата инфраструктура, като се измерва температурата на релсата на отделни пунктове през 40 – 50 километра. Опасен интервал за високите температури е от 11:00 до 19:00 часа.

Технически лица дават намаление на скоростта вследствие достигане на температури на релсите над 54 градуса. Първоначално се уведомяват двете най-близки гари, а впоследствие влаковия диспечер, който уведомява всички превозвачи, включително и локомотивните машинисти, посочват от дружеството, отговорно за железопътната инфраструктура.

От НКЖИ допълват още, че температурни намаления в скоростта са необходими, тъй като има рискове от загуба на устойчивост вследствие температурното удължение на релсите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 13

преди 9 месеца

миналата седмица бях в италия - влакът се движеше с 300км ;) нямат проблеми с релси и влакове. тук се цели да се затрие и това последно държавно предприятие, за да се нагушат всички автобусни компании и да стана милиардери ;) няма бяла страна в ЕС, която да не е наложила влаковия транспорт като основен за превоз на пътници и стоки, това е най-евтиният(след речния/морския), със сигурност най-удоният и 1н от най-сигурните ;) само мезерна българия не разбраха това и се "строят" вятърни магистрали

16

Хахахахахахахахахаха

преди 9 месеца

Щот иначе се движат бързо, а?

15

Фитьо

преди 9 месеца

Предприемачите да пускат дилижансите!

fallback