Снимка: БГНЕС

„Имаше предпоставка за избухване на пожар, на която беше погледнато повърхностно и неадекватно. Следователно прецених, че трябва да реагирам. Възмутен и афектиран пуснах това видео във Фейсбук.“

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria актьорът Камен Донев, който обяви, че напуска сцената на Народния театър  в София.

Още по темата

„Предупредих, че ако не се вземат мерки, ще спра спектакъла. После стиснах зъби, изкарах го, защото съм отговорен пред публиката.Това, което ме накара да напусна спектакъла е поведението на директора“, подчерта той и отхвърли твърденията, че е напуснал, защото не е удовлетворен от хонорара си.


„Случват се безобразия в Народния театър. Аз подкрепям Александър Морфов, виждам, че атмосферата е съвсем различна. От студент работя в Народния театър, атмосферата беше друга, сега се разминаваме, мълчим, едни погледи, гледане на страни, какво да кажа. Много жалко. Всичко е много жалко. По-скоро от този директор дойде това. Не мога да кажа дата, защото това са плавни процеси. Винаги има колизии в Народния театър, те не са само с Васил Василев, но явно това е процес, който е тлеел. Много важно нещо е как се влиза в Народния театър - кой влиза да работи там, какви са правомощията на директора, всичко това трябва да се преосмисли. Министърът на културата сега има идеи как да разреши тези проблеми. Специален статут на Народния театър и за избора на директор специални условия. Директорът трябва да цени и обича актьорите и режисьорите, а не да ги мачка. Според мен това се случва сега. С този човек не може да има помирение, той трябва да бъде изгонен, уволнен и премахнат още днес на основание морал, но това е вече дълъг разговор“, каза още актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase