Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Със заповед за задържане до 24 часа от органите на реда са арестувани трима мъже от Благоевград, един мъж от Кочериново и жена от Благоевград, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград.

На 12 юли е образувано досъдебно производство за извършено престъпление във връзка с постъпил сигнал в дирекцията, че от неустановена дата до 12 юли е проявена жестокост към куче. От ОДМВР – Благоевград съобщават, че деянието е извършено от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полага грижи за тях.

В социалните мрежи вчера се появи информация, че част от задържаните са служители в общинския приют за безстопанствени животни.

В позиция на кмета на Благоевград Илко Стоянов, разпространена до медиите, е посочено, че кучетата, установени при задържането, са извозвани от Благоевград до Дупница, за да бъдат прегледани и третирани в клиниката на ветеринаря към общинското предприятие „Приют за безстопанствени животни“.

В позицията се казва още, че кучетата са живи и са били извозвани за рутинна манипулация.
(БТА, Десислава Велкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 11 месеца

Колкото повече коментари чета толкова повече заобичвам кучетата. Хората са най опасните зверове.

20

Анонимен

преди 11 месеца

Колко загриженост за кучетата?, А затова че не можеш да излезеш и се разходим в Благоевград, за да могат кучетата да се разхождат свободно кой ще даде отговор. Ако трябваше да избирам бих предпочел да съм куче. Кучетата имат права и закон , хората не.

19

Другарят Сталин

преди 11 месеца

Има куче, има проблем, няма куче - няма проблем!

fallback