Снимка: БГНЕС
fallback

Според организацията на автори и композитори за управление на права Музикаутор има риск откриването на Пилон Рожен да се проведе в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Oще по темата
В позиция до медиите от организацията посочват, че нарушаването на законите в една правова държава е несъвместимо с понятието патриотизъм.

Въпреки многобройните уведомления от страна на Музикаутор, организаторът – Фондация „Наследство в бъдещето“, до момента отказва да уреди правата за музиката, която ще бъде изпълнена по време на събитието, насрочено за утре, каза за Българското национално радио Кристина Стоянова от Музикаутор.

"Нашите разговори с организатора се водят от м. юни насам. По закон, те имат задължние преди събитието да уредят правата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 10 месеца

Не разбирам или може би разбирам, защо някои толкова много ги дразни българското знаме на Рожен! Или не виждат във флага на България патриотизъм,тоест може би са от друг етнос или става дума за пари! Мисля си че обикновените българи обичат символите на българщината!

64

Анонимен

преди 10 месеца

До Гатанка Какво уважение към родината е това? Гола комлексарщина е. Мерилото е много лесно - просто се замисли как се отнасяш към такива проекти в чужбина. Какво ти е мнението за парламента в Букурещ или за катедралата в Белград? Никой не реагира с "о, колко са умни румънците и сърбите", а просто будят смях и съжаление спрямо комплексарщината.

63

Гатанка

преди 10 месеца

Как се нарича туй, що нарича ИЗДИГАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НАД БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ "СКАНДАЛНО" или "ЗАГРОЗЯВАНЕ", що нарича това, че не те е срам, че си Българин "ГРЯХ" и "ГЛУПОСТ", що нарича елементарното УВАЖЕНИЕ КЪМ РОДИНАТА "патрЕОтарство, байганьовщина, мазна комплексарщина", що псува всяко нещо, дори хубавото, само защото заповедта е "НАПАДАЙ РАДЕВ" (защо? Защото не слушкал батковците), що се връзва на всяка опорка и партенка без грам да се замисли вярно ли е? Що е ТО?

fallback