Снимка: БГНЕС
fallback

„Финансовият министър само загатна и не даде много подробности. Най-вече дали това би било със задължителен характер, или е по договаряне, както той цитира трансакциите между фирми. Трябва да се прецени каква полза носи, предвид контекста на напрегнатата икономическа, политическа и финансова действителност в България. И дали няма да изплаши хората”.

Oще по темата
Това каза пред Нова икономистът Евгений Кънев, според когото разплащането с две валути е възможно да стане технически, но е въпрос на смисъл.

„Трябва да се внимава много повече с темата за еврото. По-добре е да се работи от страна на правителство, така че да получим дата за влизане и да си влезем в еврозоната. Ако има вероятност догодина да има, например, референдум за еврото, заедно с европейските избори, и ако ние в началото на годината вкараме лева и евро, ако не е ясно как е станало, ако има вероятност да се спекулира с курсове - това по-скоро би стресирало хората”, смята изпълнителният директор на Българската предприемаческа асоциация Добромир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

С въвеждане на еврото трябва да се зосили контрола на държавата над спекулата и движението на цените.

52

Анонимен

преди 1 година

52 Ако намекваш за руския пазар, откажи се. Руските пари са мръсни пари днес, заради санкциите. Освен това, Русия отдавна сложи непосилни мита за български стоки, повечето от които забрани, за внос. Остана "свободен", само финансовия"пазар"с руснаците, т.е. прането на мръсни руски пари, което ДАНС и прокуратурата трябва да следят.

51

В.

преди 1 година

Всяка държава се бори за по-голям пазар. Първо, да се разбива пазара е глупаво. Ще станем държава на две скорости. Второ, всички, които имат право, ще се юрнат да сменят.

fallback