Снимка: БГНЕС

„Финансовият министър само загатна и не даде много подробности. Най-вече дали това би било със задължителен характер, или е по договаряне, както той цитира трансакциите между фирми. Трябва да се прецени каква полза носи, предвид контекста на напрегнатата икономическа, политическа и финансова действителност в България. И дали няма да изплаши хората”.

Още по темата
Това каза пред Нова икономистът Евгений Кънев, според когото разплащането с две валути е възможно да стане технически, но е въпрос на смисъл.

„Трябва да се внимава много повече с темата за еврото. По-добре е да се работи от страна на правителство, така че да получим дата за влизане и да си влезем в еврозоната. Ако има вероятност догодина да има, например, референдум за еврото, заедно с европейските избори, и ако ние в началото на годината вкараме лева и евро, ако не е ясно как е станало, ако има вероятност да се спекулира с курсове - това по-скоро би стресирало хората”, смята изпълнителният директор на Българската предприемаческа асоциация Добромир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase