Снимка: БГНЕС
fallback

Засилен контрол на заведенията за хранене по морето през целия летен туристически сезон. Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич започнаха масирани проверки.

Oще по темата
Инспекторите ще следят за хигиената в заведенията за хранене, за качеството на храните, правилното етикетиране, както и правилното даване на информация за съдържанието на храните, съобщи Нова.

"Основен акцент при проверките е спазването на хигиенните условия при предлагането на храни, сроковете на годност, условията на съхранение", заяви  Даниела Кeпекова от БАБХ- Бургас.

Проверките ще продължат до 15 септември. При констатирани по-груби се издават актове, които започват от 2 до 4000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

bl

преди 10 месеца

"таз с шортите придаде смисъл на статийката" ... Абсолютно!!!Струва си да се направи човек (мъж де) че се дави с надеждата че протоколите за прилагане на изкуствено дишане все още включват "уста в уста".

16

Баче Кике

преди 10 месеца

До Току щоАбе съгласен съм, че цените са високи, ама все пак, как ще ядеш топъл бобец и ще пиеш студен таратор, после защо морето ни е мръсно, ми ти не можеш да излезнеш от дрисканье. А и като цяло масово ми прави впечатление по курортите, че е едно невероятно плюскане със страхотни комбинации от храни, после същите тия, дето изяждат половин Кауфланд на ден мрънкат, че черноморието е замърсено, ми от такова невероятно количество ***, дето изкарват не се смогва и се изсипва в морето :D

15

Анонимен

преди 10 месеца

ЗНАЕМ ГО НИЕ ТОЯ КОНТРОЛ... САМО ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ...

fallback