Снимка: БГНЕС

Възстановява се водоподаването към селищата в област Плевен нарушено заради проливните дъждове, които се захранват от Водоснабдителна група "Златна Панега". Това са Червен бряг, селата Радомирци и Рупци, съобщават от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) ЕООД - Плевен, предава БТА.

В момента се акумулират водни количества в резервоарите и във водопроводната мрежа. Очакванията са до обяд напълно да се нормализира водоподаването към всички потребители, допълват от дружеството.

Още по темата
В резултат на проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица се получи замътване на водата, подавана от водоизточниците на водоснабдителна група "Златна Панега". Това наложи и включването на резервни водоизточници като временна мярка.

От ВиК – Плевен посочват още, че екипи на дружеството работят днес по авария до блок 339 в квартал "Кайлъка" и по присъединяването на нова абонат ул. "Солун", заради което ще бъде нарушено водоподаването в района между улиците "Александър Стамболийски" и "Хаджи Димитър" от 9 часа до 14 часа.

В област Плевен продължава ремонтът на разпределителни мрежи в селата Горник, Опанец (Старо село) и Радомирци. Водоснабдяването в тези селища ще бъде нарушено до 13:30 часа днес, добавят от ВиК - Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase