fallback

Служителят, който е забравил вратата на леопардите отворена, е един от най-дългогодишните работници в зоопарка и от малкото, които леопардчетата приемали в клетката безпрепятствено. Той обаче, ще получи наказание за невниманието си.

А при подобни инциденти с избягали животни се следва и специална процедура, която в случая в Стара Загора е отнела близо два часа, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Има последователни действия при такива ситуации. Първото нещо, което се предприема, е да бъдат незабавно изведени посетителите от територията на зоопарка, след което се уведомяват по надлежния ред съответните компетентни органи - областна дирекция на МВР, директорът на обществения ред сформира се екип, който бързо да локализира животното, което е излязло от клетката и след това да бъде упоено от ветеринарния лекар и прибрано в неговата клетка", обясни д-р Ивелина Илиева.

Билетите за посещение в неделния ден, на хората които не са могли да посетят зоопарка, ще бъдат презаверени или ще им бъдат върнати парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 месеца

Не знам само какво прави този хипопотам във видеото.

9

Анонимен

преди 11 месеца

Леопардът всъщност е малко леопардче, на 1,5 години. Преди 2 дни в медии четох, че то е излязло от клетката през незатворената, леко открехната врата. Не прочетох, че е напуснало зоопарка, а че се е въртяло около клетката. Сигурно е огладняло горкото и е проверявало има ли останала храна. Произшествието беше силно раздухано.

8

Аз

преди 11 месеца

Че то мястото на леопарда въобще не е в клетка в Стара Загора.

fallback