Снимка БГНЕС

Ново напрежение назрява сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като в началото на седмицата те алармираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, сега проблемът е друг.

Одобрените суми, които имат да получават според списъците, публикувани на страницата на Министерството на туризма, не отговарят на очакванията им. Част от управителите твърдят, че парите, които ще получат, са с близо 50% по-малко, от тези, които им се полагат.

В четвъртък в Министерството на туризма е създадена организация до 10 дни да бъдат изплатени близо 18-те млн. лева по втората хуманитарна програма за лица с временна закрила от Украйна, които бяха обработени в рамките на месец май, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата

Решението е прието на 2 юни, а от 7 юни верифицираните кандидати са публикувани на официалната страница на МТ в секция “Информация за настаняване във връзка с войната в Украйна”. Там може да бъде открит и списък с размера на дължимите за възстановяване надплатени средства по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха верифицирани след пълно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни периоди по програмата от 01.06.2022 г. до 31.03.2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase