fallback

Официално беше открит летният сезон у нас. Това стана в най-стария туристически курорт у нас "Св. св. Константин и Елена", който отбелязва 115 години от своето създаване.

Първите хотели в "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" вече са отворили и посрещат чуждестранни туристи. Най-многобройни по традиция са румънците, интерес проявяват и туристи от Полша и Германия.

Голяма част от чужденците сега идват по линия на културно-познавателния туризъм. Очакванията са тази година да се стигне нивото на предкризисната 2019 г. като брой туристи и приходи от нощувки.

Преди дни ресорният министър Илин Димитров обяви, че в България се очакват близо 4,9 милиона туристи за летния сезон. Въпреки това, от бранша се притесняват за липсата на кадри и по високите цени за концесия на плажовете, които са индексирани спрямо инфлацията.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Все

преди 1 година

За нещо "от бранша се притесняват." На тях и търгашите ни търговци нищо не им постига. Подобни браншове и пенсионната ни система нарушиха баланса и ...разделиха обществото. Резултат-състоянието на Парламента. Но за да се разбере от високопоставени държавници, освен образование трябва да има и нещо друго, за да има държава, а не територия.

12

Доко

преди 1 година

Незнам колко захлупени румънци трябва да намерите да се навият да ви дойдат в хотелите, с не да предпочетат да шофират 4-5 часа повече и да отидат на истинско море с качествено обслужване. Но от друга страна, каквито хотелите, такива и клиентите.

11

Идеално за почивка

преди 1 година

Първо-метеоусловията са подходящи-няма да има слънчеви изгаряния.Второ,ако отиваш да плуваш в морето,не ти пука,че вали,тъй и тъй ще си мокър.Но не трябва да забравяш да си сложиш анцуг или неопрен,като влизаш във водата,вдигнали са цените на препаратите срещу настинка.Трето културно-познавателния туризъм може силно да обогати чужденците чрез срещите им с видни представители на етноси у нас,особено индобългарите.Е,това е за поляците,румънците си имат индорумънци.

fallback