Снимка: Pixabay
fallback

Преди няколко месеца беше обявено, че са осигурени средства за извършване на ремонт на тротоари в пъти повече от колкото преди в цяла София. Наш потребител изпрати сигнал чрез платформата на Helpbook.info с молба да се извърши такъв и в района, в който живее:

"Тъй като виждам, че навсякъде в София се ремонтират тротоари, включително и в район "Красно село", реших за поредна година да подам сигнал с надежда общината да обърне внимание и да ремонтира парче останал не ремонтиран тротоар. Тротоарът се намира на улица "Ладога" 5 срещу изхода от паркинга на магазин Лидл (улицата, която води към блок 209). Тротоарът на пръв поглед изглежда здрав, но плочките са хлътнали, местят се и когато вали е невъзможно да минеш, без да се накаляш. Отделно се случва и да паркират коли, бусове, а дори и камиони отгоре, което допълнително го руши и се разнася кал и мръсотия. Моля да вземете мерки за това парче тротоар около 30-40 м и по възможност да бъдат поставени анти-паркинг съоръжения или кашпи.

Сигнализираха ни от район „Изгрев“ за редовно замърсяване на междублоковите пространства с едрогабаритни отпадъци, които стават все повече и повече. На същото място се паркират и стоят с години автомобили, които се превръщат в складове за ненужни вещи и отпадъци. Най-вероятно собственикът на превозните средства замърсява и тревните площи.

Пратиха ни и любопитен сигнал от район „Подуяне“: "Става въпрос за жилищен блок в ж.к.Левски Г, бл.33. В един от входовете на блока живущи на 4 ет. в гарсионера са изместили кухнята в коридора си, с което нарушават конструкцията и наводняват многократно апартамента под тях - т.е 3 ет. Нямат разрешителни, проект или искано съгласуване! В целия вход, когато готвят, се разнасят миризми! След проведен разговор с тях, че има налице теч и наводняват апартамента под тях, че миризмите и постоянно отваряне на прозореца на площадката са недопустими, и трябва да вземат мерки, те категорично отказват! Моля за съдействие и проверка", се настоява в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 11 месеца

До льо...льо много пъти ти слагам минус но не се хваща обаче си за минус.

69

Анонимен

преди 1 година

Входа мирише а не входът.

68

Анонимен

преди 1 година

Иванова между думите се слага апостроф въпреки и независимо дали слагаш запетайка. Поне това да беше научила но иначе философстваш макар че нищо не ти се разбира....

fallback