Снимка: Pixabay

Преди няколко месеца беше обявено, че са осигурени средства за извършване на ремонт на тротоари в пъти повече от колкото преди в цяла София. Наш потребител изпрати сигнал чрез платформата на Helpbook.info с молба да се извърши такъв и в района, в който живее:

"Тъй като виждам, че навсякъде в София се ремонтират тротоари, включително и в район "Красно село", реших за поредна година да подам сигнал с надежда общината да обърне внимание и да ремонтира парче останал не ремонтиран тротоар. Тротоарът се намира на улица "Ладога" 5 срещу изхода от паркинга на магазин Лидл (улицата, която води към блок 209). Тротоарът на пръв поглед изглежда здрав, но плочките са хлътнали, местят се и когато вали е невъзможно да минеш, без да се накаляш. Отделно се случва и да паркират коли, бусове, а дори и камиони отгоре, което допълнително го руши и се разнася кал и мръсотия. Моля да вземете мерки за това парче тротоар около 30-40 м и по възможност да бъдат поставени анти-паркинг съоръжения или кашпи.

Сигнализираха ни от район „Изгрев“ за редовно замърсяване на междублоковите пространства с едрогабаритни отпадъци, които стават все повече и повече. На същото място се паркират и стоят с години автомобили, които се превръщат в складове за ненужни вещи и отпадъци. Най-вероятно собственикът на превозните средства замърсява и тревните площи.

Пратиха ни и любопитен сигнал от район „Подуяне“: "Става въпрос за жилищен блок в ж.к.Левски Г, бл.33. В един от входовете на блока живущи на 4 ет. в гарсионера са изместили кухнята в коридора си, с което нарушават конструкцията и наводняват многократно апартамента под тях - т.е 3 ет. Нямат разрешителни, проект или искано съгласуване! В целия вход, когато готвят, се разнасят миризми! След проведен разговор с тях, че има налице теч и наводняват апартамента под тях, че миризмите и постоянно отваряне на прозореца на площадката са недопустими, и трябва да вземат мерки, те категорично отказват! Моля за съдействие и проверка", се настоява в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase