Снимка: БГНЕС
fallback

Сланите унищожиха черешите. При ягодите реколтата ще е сравнително добра, каза Добри Желев, производител на ягоди и череши от димитровградското село Крепост.

Тази година паднаха дъждове преди горе долу 2- 3 седмици. Паднаха и много дебели слани. Те попариха ягодата, защото тя вече беше пукнала. Все пак ягоди ще има, но реколтата ще е по-слаба от миналата година, допълни той, цитиран от БНР.

"При черешата ще е нулева година защото беше от -4 до -6 градуса на на места и и смрази цвета. Имаше много цвят на черешата и после паднаха дебели слани и всичкото в момента е измръзнало. Почти няма да има реколта, ще берем по няколко килограма от дърво.

Хората тук са много разтревожени тази година, тя ще е нулева за черешите, даже много стопани ще излязат на минус", каза Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

баба мара

преди 1 година

няма да яден бълг а гръцки и турски там слани няма това не ни е проблема осн храни като млякото и хляба всеки ден цените отиват на горе веригите полудяха

12

никой

преди 1 година

няма да умре ,ако не яде череши,че те да се бяха родили пак гашовците ще ги продават по 30лв-ще трябва да пълнят нечий джоб-ОБИЧАМ ВИ

11

Анонимен

преди 1 година

Зърнарите понеже държаха продукцията в складове в очакване на по-високи цени сега вият като чакали, че пазарът се сринал и ще продават на загуба или направо ще изхвърлят зърното. Какво стана с олиото? Остана ли цената в "предвидените" 8 лева?! Маслопреработвателите си взеха суровина от Румъния и сега олиото е около 3,5 - 4 лева. Та да не стане така и с черешите. Пазарната икономика дори в България удря пре ръчичките тарикатите, а е и време ни екато потребители да да ги слагаме на мястото им.

fallback